کدبانو
هنردرخانه 
 

طرز تهیه ی حلوای برنج

مواد لازم :

 آرد برنج:یک لیوان

 روغن جامد:نصف لیوان

شکر:نصف لیوان

آب:نصف لیوان

گلاب:یک چهارم لیوان

 زعفران حل شده:یک قاشق غذا خوری

 خلال پسته و بادام یا پودر نارگیل:به میزان لازم

طرز تهیه:

 ابتدا برای تهیه ی شربت این حلوا شکر وآب و زعفران را با هم مخلوط کرده تا کاملا شکر و زعفران در آب حل شوند و آنها را کنار بگذارید.

روغن را در ظرفی روی شعله گاز قرار داده تا خوب داغ شود سپس آرد برنج را به آن اضافه کرده و مرتب به هم بزنید تا کاملا آردها در روغن سرخ شوند،مراقب باشید نسوزند که البته این کار را با مرتب به هم زدن انجام داده ولحظه ای از آن دست نکشید .

وقتی مخلوط آرد و روغن به رنگ طلایی در آمد شربت آماده را به آن اضافه کرده وخوب مخلوط کنید وبه هم بزنید تا حلوا قوام آمده و یکدست شود .هم می توانید این حلوا را در ظرف مورد نظر پهن کرده و به دلخواه با خلال پسته وبادام ویا پودر نارگیل تزیین نمایید

و هم می توانید به شکل توپهای کوچک در آورده وتعدادی را در پودر پسته وتعدادی از آنها را در پودر نارگیل غلطانده ودر کاغذهای روغنی کوچک بگذارید و برای پذیرایی داخل سینی یا هر ظرف چهار گوش دیگری یک در میان بچینید. منبع: beytoote.com


موضوعات مرتبط: حلواها
[ شنبه هجدهم مرداد 1393 ] [ ] [ امامی ]

 

حلوا با موز

مواد لازم: آرد گندم سفید سه لیوان

شکر دو لیوان

 روغن یک لیوان

 زعفران ساییده حل شده پنج قاشق غذا خوری

آب سه لیوان

گلاب یک فنجان

 طرز تهیه: روغن را در ظرفی می ریزیم ( ظرف نباید تفلون باشد) آرد را به روغن اضافه کرده و در حرارت ملایم مرتب هم می‌زنیم تا آرد کاملاً سرخ شود. وقتی آرد خوب سرخ شد و رنگ آن طلایی و بوی آرد سرخ شده بلند شد, موقع اضافه کردن شربت حلواست که از قبل آماده کردیم. (آرد بعد از سرخ شدن به شکل زیر در می آید و به روغن می افتد.)

شربت را به آرامی به آرد اضافه می‌کنیم و خوب هم می‌زنیم تا شربت به خورد آرد برود و آرد گلوله- گلوله نشود. سپس حلوا را در ظرف کشیده و آن‌را تزئین می‌کنیم. برای تهیه حلوای موز,همین حلوا را در سینی پهن می کنیم بعد از اینکه کمی سرد شد موز را در وسط حلوا قرار داده و آن‌را مثل رولت می‌پیچیم و در یخچال به مدت یک ساعت می ‌گذاریم تا کاملن خودش را بگیرد و سپس با چاقو آن را مثل رولت برش می‌دهیم. طرز تهیه شربت حلوا شکر را با آب مخلوط کرده و می ‌گذاریم بجوشد و سپس زعفران و گلاب را به آن اضافه می‌کنیم. شربت حلوا نباید غلیظ شود چون حلوا سفت می شود اگر خیلی هم رقیق باشد حلوا خمیر می شود. پس در درست کردن شربت دقت کنید. پ.ن: برای اینکه حلوای خوبی داشته باشیم آرد حتمن باید خوب سرخ شود . شاید کمی سخت باشد چون آرد وقتی در روغن ریخته می‌شود سنگین می‌شود و هم‌زدن آن مشکل و چون باید با حرارت ملایم سرخ شود (در حرارت تند آرد می سوزد و تلخ می‌شود) برای همین وقت و حوصله زیادی می‌برد. بعضی‌ها برای این‌که آرد سبک شود و راحت‌تر هم بخورد, ابتدا آرد را بدون روغن کمی تفت می‌دهند که این کار باعث تیرگی و بد طعمی حلوا می‌شود. اگر حلوای خوشمزه می ‌خواهید کمی زحمت را تحمل کنید ولی مطمئناً از خوردن این حلوا لذت می‌برید.

موضوعات مرتبط: حلواها
[ یکشنبه بیست و دوم تیر 1393 ] [ ] [ امامی ]
 

دستور غذایی جدید برای افطاری

حلوای شیر مواد لازم:

آرد برنج نصف پیمانه

 گلاب نصف پیمانه

شیر 1 لیتر

شكر 2 پیمانه

نشاسته 1 پیمانه

آب 4 پیمانه

کره ۵۰ گرم

طرز تهیه: نشاسته را در 4 پیمانه آب سرد حل می‌كنیم و آن را از صافی می‌گذرانیم. سپس آرد برنج را در شیر حل، آن را هم از صافی رد می‌كنیم (توجه داشته باشید كه شیر باید سرد باشد). سپس شكر، نشاسته حل شده و محلول آرد برنج و شیر را باهم مخلوط می‌كنیم و در ظرفی می‌ریزیم و روی حرارت ملایم می‌گذاریم. دقت داشته باشید برای آن كه مایع نسوزد و به ته ظرف نچسبد، باید آن را مرتب هم بزنیم. این كار را آنقدر ادامه می‌دهیم تا مایع به جوش آید و غلیظ شود. بعد گلاب وکره را به آن اضافه می‌كنیم. وقتی خط قاشق روی مواد به جا ماند و محو نشد یعنی حلوای ما آماده است و باید از روی حرارت برداشته شود. این حلوا را اغلب شیرازی‌ها در ماه مبارك رمضان درست می‌كنند.


موضوعات مرتبط: شیرینی، حلواها
[ یکشنبه بیست و دوم تیر 1393 ] [ ] [ امامی ]
مسقطی یک دسر ایرانی دلچسب و مقوی است که تهیه آن بسیار ساده است و طرفداران زیادی هم دارد. مناسب برای :6 نفر

 زمان آماده سازی : کمتر از 1 ساعت

می‌توانیم این مسقطی را تک رنگ یعنی سفید یا زعفرانی تهیه کنیم، یا اینکه آن را دورنگ تهیه کنیم، به این صورت که، ابتدا مسقطی سفیدِ بدون زعفران را داخل ظرف می‌ریزیم و می‌گذاریم داخل یخچال یکی دو ساعت بماند تا ببندد، بعد بقیه مسقطی را با زعفران مخلوط می‌کنیم و روی مسقطی سفید می‌ریزیم. این مقدار دسر برای 4 تا6 نفر کافیست و در مدت 50 دقیقه درست می‌شود.

 مواد لازم: نشاسته سفید 1 پیمانه

شکر 2 پیمانه

آب 7پیمانه

خلال بادام نصف پیمانه

 هل نصف قاشق غذا خوری

زعفران ساییده نصف قاشق چایخوری

 کره 50 گرم

گلاب نصف پیمانه

خلال پسته و بادام برای تزئین

شير 1ليتر

 طرز تهیه: 1.ابتدا نشاسته را با آب سرد مخلوط می‌کنیم و روی حرارت می‌گذاریم تا کم کم غلیظ شود. اگر نشاسته را با آب گرم مخلوط کنیم گلوله می‌شود، پس حتماً با آب سرد مخلوط می‌کنیم.

2.وقتی که این مخلوط کمی غلیظ شد شکر وشير رااضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا وقتی که جوش بیاید.

۳.وقتی که مواد جوش آمد می‌گذاریم روی شعله کم باشد تا قوام بیاید، سپس گلاب، خلال بادام و هل را اضافه می‌کنیم. (از هل ساییده شده استفاده نمی‌کنیم بلکه از دانه‌های هل استفاده می‌کنیم تا رنگ مسقطی را سیاه نکند). تفاوت این مسقطی با مسقطی‌های دیگر در این است که این مسقطی نسبت به سایر انواع، شل‌تر است و تقریباً مثل شله زرد می‌ماند. مواد را خوب هم می‌زنیم.

 4.وقتی از کناره‌های ظرف شروع به حباب زدن کرد و به جوش آمد و کمی غلیظ‌تر شد کره را اضافه می‌کنیم. به جای کره نمی‌توان از روغن مایع استفاده کرد چون روغن مایع طعم کره را به مسقطی نمی‌دهد. وقتی زعفران را اضافه کردیم قابلمه را از روی حرارت بر می‌داریم تا کم کم رنگ زعفرانی بگیرد.

 5.این دسر را می‌توان هم به صورت گرم مصرف کرد هم به صورت سرد. می‌توانیم بعد از آماده شدن مسقطی، آن را در یک ظرف بزرگ ریخته و در نهایت آن را می‌بریم یا در کاسه‌های یک نفره بکشیم.


موضوعات مرتبط: شیرینی، حلواها
[ شنبه بیست و یکم تیر 1393 ] [ ] [ امامی ]

مواد لازم

آرد گندم 300 گرم
ارده 180 گرم
گردوی خرد شده 200 گرم
پودر نارگیل 150 گرم
شکر 450 گرم
آب 375 میلی لیتر
زعفران دم کرده 2 قاشق سوپخوری
گلاب 2 قاشق سوپخوری
هل 1 قاشق چایخوری
پودر پسته به میزان لازم
بادام پرک به میزان لازم

حلوا ارده

حلوا ارده

طرز تهیه

آرد را روی حرارت ملایم تفت دهید تا خامی آرد گرفته شود و عطر آن بلند شود بعد ارده را به آن اضافه کرده و به مدت 5 دقیقه تفت دهید بعد از روی حرارت بردارید گردوی خرد شده و پودر نارگیل را اضافه کنید واز طرف دیگر شکر و آب را با هم مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید به شکر در آب حل شده سپس گلاب و زعفران دم کرده و هل را اضافه کنید و پس از یک دو جوش از روی حرارت بردارید و بعد شربت را بتدریج با مواد حلوا مخلوط کنید تا حلوا به غلظت دلخواه برسد (میزان مصرف شربت بسته به نوع آرد متفاوت است.) روی قالب را سلفون کشیده و نصف حلوا را درون قالب ریخته و روی آن را پودر پسته بریزید و با قاشق کاملاً صاف کنید بعد مابقی مواد حلوا را روی آن بریزید و روی آن را پودر پسته بپاشید بعد روی آن را بپوشانید بمدت چند ساعت در یخچال قرار دهید بعد از چند ساعت در ظرف مورد نظر برگردانید روی آن را مجدداً پودر پسته بپاشید و اطراف آن را با بادام پرک تفت داده شده تزئین کنید.


موضوعات مرتبط: حلواها
[ سه شنبه بیستم اسفند 1392 ] [ ] [ امامی ]
: روورکرده: (Roo Var Karde) محبوب ترین و معروف ترین شیرینی محلی طبس
این شیرینی از دو لایه نان که بین اونها حلوایی مخصوص از شیره ی خرما (اکثرا) قرار میگیره تهیه میشه. بین مردم طبس بسیار محبوبه و خیلی هم خوشمزه است.  سادگی ظاهریش هم بخاطر ساده زیستی و سادگی مردم کویره
 
مواد لازم
ارد سفید۷۵۰ گرم
آرد گندم ۲۵۰ گرم
روغن  جامد۴۵۰ گرم
پودرخمیرمایه ۱قاشق مرباخوری
 آب ولرم یک  لیوان
 
طرز تهیه
پودرخمیرمایه را درا لیوان اب حل کرده و۱۰ دقیقه استراحت می دهیم
سپس روغن را اضافه کرده وبعد کم کم آردها که قبلا مخلوط والک کرده ایم به روغن واب اضافه می کنیم . خمیر را خوب ورز می دهیم .یک ساعت خمیررا استراحت می دهیم
 
 خمیرراروی سطحی صاف با وردنه پهن کرده خمیرباید نازک باشدسپس با وسیله ائی مخصوص که به زبان محلی به آن تک تکو می گویند( شبیه گوشت کوب  چوبی است که ته آن میخ نصب شده است ) خمیررا ضربه بزنیدتا سوراخهای ریزی درخمیرایجادشود سپس حمیررا قالب زده ودرفرقرارمی دهیم تا نان رو ورکرده پخته شود وبعدازپخت با حلوای مخصوص که طرز تهیه آن درذیل امده دوعدد ازنانها را روی هم قرارمی دهیم
نوش جان
 
.........................................
حلوای مخصوص رو ورکرده
مواد لازم
شیره انگور۷۵۰ گرم
شکر۶۰۰ گرم
آرد گندم ۳۰۰گرم
هل یک قاشق مربا خوری
گلاب ۱ استکان
جوز بویا ۱ عدد  پودرشده
زعفران به میزان  لازم
طرز تهیه
ابتداء ارد با کمی روغن مخلوط کرده تا به صورت آرد نمدار درآید
سپس با حرارت خیلی کم ارد را تفت دهید تا طلائی رنگ شود
 
شکررا به صورت شیره درآورید( هرلیوان شکر یک لیوان اب ) بعد روی حرارت گذاشته کمی جوش می دهیم تاشکرحل شود
 
درپایان شیره شکر وشیره انگور را مخلوط کرده وآرد تفت داده شده را الک می کنیم وبه همراه گلاب - هل وجوز بویا  وزعفران به شیره ها اضافه می کنیم 
کلیه موادبدست امده را با همزن دستی به ارامی مخلوط کرده وروی حرارت ملایم قرارمی دهیم وهم می زنیم تا به صورت حلوا درآید
 
 
 

موضوعات مرتبط: شیرینی، حلواها
[ یکشنبه هجدهم اسفند 1392 ] [ ] [ امامی ]

حلوای برنجی

حلوای برنجی
ابتدا برای تهیه شربت این دسر سنتی شکر و آب و زعفران را با هم مخلوط کرده تا کاملا شکر و زعفران در آب حل شوند و کنار بگذارید...

مواد لازم :
آرد برنج : یک لیوان
روغن جامد : نصف لیوان
شکر : نصف لیوان
آب : نصف لیوان
گلاب : یک چهارم لیوان
زعفران حل شده : یک قاشق غذا خوری
خلال پسته و بادام یا پودر نارگیل برای تزیین : به میزان لازم


طرز تهیه:
ابتدا برای تهیه شربت این حلوا شکر و آب و زعفران را با هم مخلوط کرده تا کاملا شکر و زعفران در آب حل شوند و آنها را کنار بگذارید.
روغن را در ظرفی روی شعله گاز قرار داده تا خوب داغ شود سپس آرد برنج را به آن اضافه کرده و مرتب به هم بزنید تا کاملا آردها در روغن سرخ شوند،مراقب باشید نسوزند که البته این کار را با مرتب به هم زدن انجام داده و لحظه ای از آن دست نکشید .
وقتی مخلوط آرد و روغن به رنگ طلایی در آمد شربت آماده را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید و به هم بزنید تا حلوا قوام آمده و یکدست شود .
هم می توانید این حلوا را در ظرف مورد نظر  پهن کرده و  به دلخواه با خلال پسته و بادام و یا پودر نارگیل تزیین نمایید و هم می توانید به شکل توپهای کوچک در آورده و تعدادی را در پودر پسته و  تعدادی از آنها را در پودر نارگیل غلطانده و در کاغذهای روغنی کوچک بگذارید و برای پذیرایی داخل سینی یا هر ظرف چهار گوش دیگری یک در میان بچینید.




موضوعات مرتبط: حلواها
[ سه شنبه بیست و هشتم آذر 1391 ] [ ] [ امامی ]

طرز تهیه شیرینی شب یلدا, طرز تهیه شیرینی با هویچ

مواد لازم :

 هويج شسته و رنده وشده  ۳ عدد
 شكر  ۳ ليوان
 آب  ۲ ليوان
 پودر نارگيل  براي غلطاندن
 فندق  ۱ ليوان سر پر

طرز تهيه :
هويج رنده شده رو همراه با آب و شكر ميگذاریم روي حرارت تا بجوشد وقتي جوشيد زيرش را كم ميكنيم تا آرام آرام هويج بپزه و يك غلظت معجون مانندي بدست بياورد اين مراحل تقريبا يكي دو ساعت وقت می برد . بعد اين مراحل معجون بدست آمده رو ميريزيم توي غذاساز تا كاملا ميكس شوند . بعد فندق هاي درسته را اضافه كرده هم ميزنيم . كف يك سيني رو كاغذ روغني ميندازيم و موادها را روی آن ميريزيم .با ليسك خيس كناره ها و روی آن را صاف ميكنيم و ۱ شب ميگذاريم در يخچال بماند .فردا روی آن پودر نارگيل مي پاشيم و به كمك يك چاقوي خيس برش ميزنيم و آن طرف دیگرش را هم پودر نارگيل ميپاشيم و سروش ميكنيم


موضوعات مرتبط: حلواها
[ یکشنبه بیست و ششم آذر 1391 ] [ ] [ امامی ]

حلوای سه رنگ -

 
مواد لازم
آرد سفید 500 گرم- مخلوط روغن و کره 250 گرم- پودر قند 250 گرم- زنجبیل یک قاشق چایخوری- پودر هل یک قاشق چایخوری - پودر کاکائو یک قاشق سوپخوری- زعفران به مقدار لازم
برچسب عنوان2
مقدار عنوان2
 

چگونگی تهیه

آرد را جدا تفت داده الک کرده میزان زده روغن و کره را روی حرارت، قرار می دهیم وقتی آب شد آرد را به آن اضافه کرده تفت داده تا آرد عطرش بلند شود. بعد از حرارت برداشته می گذاریم خنک شود پودر قند + هل+ زنجبیل را به آن اضافه کرده بعد مایه را به سه قسمت مساوی تقسیم کرده یک قسمت سفید و بعد به یک قسمت زعفران حل شده و قسمت دیگر را پودر کاکائو اضافه می کنیم بعد از هم خوردن مواد را در ظرف مستطیلی پهن کرده (طبقه اول سفید - وسط کاکائو و لایه رو زعفرانی ) و روی آن پودر پسته ریخته اجازه می دهیم خودش را بگیرد بعد به شکل لوزی یا چهارگوش برش داده و روی ظرف مورد نظر می چینیم.

 


موضوعات مرتبط: حلواها
[ چهارشنبه چهارم مرداد 1391 ] [ ] [ امامی ]
کاچی
مواد لازم:
آرد گندم یک پیمانه
کره 100 گرم
شکر 2 پیمانه
گلاب یک‌چهارم پیمانه
زعفران ساییده ‌شده به میزان دلخواه
آب 3 پیمانه
 
طرز تهیه: ابتدا آب و شکر را در ظرفی ریخته و روی حرارت ملایم اجاق‌گاز بگذارید تا شکر در آب حل شود. سپس زعفران را به مواد اضافه کنید تا مخلوط آب و شکر قوام پیدا کند. شیره قوام یافته باید مانند شیره مربا غلیظ و کشدار شود. دقت داشته باشید گلاب را در مرحله پایانی قوام ‌آمدن شیره اضافه کنید تا عطر آن از بین نرود.
بعد از این مرحله کره را در یک ظرف ریخته و روی حرارت ملایم اجاق‌ گاز قرار دهید. پس از این‌که کره آب شد، آرد گندم را به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا آرد تغییر رنگ پیدا کرده و طلایی متمایل به قهوه‌ای شود.برای این‌که از کافی‌ بودن میزان سرخ ‌شدن این مخلوط آردی مطمئن شوید، با یک قاشق چایخوری کمی از آرد سرخ‌ شده را داخل آب بریزید اگر حباب از آن خارج شد به معنای سرخ‌ شدن آرد است.پس از آماده ‌شدن آرد، شیره را به آن اضافه کنید و مرتب آن را روی شعله ملایم اجاق‌ گاز به هم بزنید. این مرحله حداقل یک‌ربع به طول می‌انجامد.در این مرحله باید کاچی را دم کنید. بنابراین قابلمه را روی شعله ‌پخش‌کن قرار داده و روی در آن دم‌کنی بگذارید. حالا اجازه بدهید تا حدود نیم ساعت تا 45 دقیقه کاچی دم بکشد. بعد از این مدت آن را در ظرف مورد نظر بریزید و سرو کنید. غلظت کاچی باید مانند فرنی نه خیلی سفت و نه خیلی شل باشد.
 

موضوعات مرتبط: حلواها
[ دوشنبه دوم مرداد 1391 ] [ ] [ امامی ]

 

حلوای شیر
مواد لازم:
آرد برنج نصف پیمانه
گلاب نصف پیمانه
شیر 1 لیتر
شکر 2 پیمانه
نشاسته 1 پیمانه
آب 4 پیمانه

طرز تهیه: نشاسته را در 4 پیمانه آب سرد حل می‌کنیم و آن را از صافی می‌گذرانیم. سپس آرد برنج را در شیر حل، آن را هم از صافی رد می‌کنیم (توجه داشته باشید که شیر باید سرد باشد). سپس شکر، نشاسته حل شده و محلول آرد برنج و شیر را باهم مخلوط می‌کنیم و در ظرفی می‌ریزیم و روی حرارت ملایم می‌گذاریم.
دقت داشته باشید برای آن که مایع نسوزد و به ته ظرف نچسبد، باید آن را مرتب هم بزنیم. این کار را آنقدر ادامه می‌دهیم تا مایع به جوش آید و غلیظ شود. بعد گلاب را به آن اضافه می‌کنیم. وقتی خط قاشق روی مواد به جا ماند و محو نشد یعنی حلوای ما آماده است و باید از روی حرارت برداشته شود. این حلوا را اغلب شیرازی‌ها در ماه مبارک رمضان درست می‌کنند.
 
 


موضوعات مرتبط: حلواها
[ دوشنبه دوم مرداد 1391 ] [ ] [ امامی ]
 

مواد لازم:

آرد گندم                   700 گرم

آرد برنج                    300 گرم

کره                         300 گرم

روغن جامد                250 گرم

هل ساییده شده        1 قاشق چایخوری

 

مواد لازم برای شیره حلوا

شکر                       800 گرم

آب                          2 پیمانه

گلاب                       1 پیمانه

زعفران ساییده شده    1 قاشق چایخوری

 

طرز تهیه:

روغن جامد را به طور کلی نمیتوان حذف کرد اما میتوان به جای روغن جامد از روغن مایع و کره به صورت نصف نصف استفاده کرد یعنی مقدار کره ای که گفته شد را بیشتر کرد و مقداری هم روغن مایع استفاده کرد.

منظور از پیمانه در اینجا پیمانه های اندازه گیریست که گنجایش 250 میلی لیتر دارد.

آردها را قبل از مصرف 2 بار الک کرده ایم تا سبک شود آرد گندم را به تنهایی با حرارت ملایم به مدت 1 ساعت تفت میدهیم بعد آرد برنج را اضافه میکنیم نیم ساعت هم با آرد برنج تفت میدهیم بعد از یک و نیم ساعت حتماً یک بار دو تا آرد را با هم الک میکنیم دوباره روی حرارت میگذایم کره و روغن را اضافه کرده و به مدت نیم ساعت دیگر روی حرارت کم تفت میدهیم تا تغییر رنگ داده و بوی خامی آرد گرفته شود.

 

تهیه شیره حلوا

آب و شکر و گلاب را مخلوط میکنیم فقط در حد حل شدن شکر روی حرارت میگذاریم و نمیگذاریم بجوشد.

زعفران را اضافه میکنیم و سپس شیره را به آرد سرخ شده اضافه میکنیم و مرتب هم میزنیم.

اگر حلوا شل باشد میتوان روی حرارت گذاشت و هم زد.

بعد از اینکه حلوا آماده شد و سرد شد روی ورق آلومینیوم میگذاریم و روی آن خرماهایی که به جای هسته داخل آن گردو قرار داده ایم میچینیم و بعد حلوا را رول میکنیم و ورق را روی حلوا میپیچیم کناره های آن را هم میپیچیم و چند ساعت داخل یخچال قرار میدهیم بعد به صورت افقی برش میدهیم.

 

روش دیگر تزئین این حلوا

نان میکادو را روی میز میگذاریم حلوا را به محض این که آماده شد به صورت گرم یک لایه روی نان میکادو پهن میکنیم و صاف به راحتی این نان رول میشود بعد در یخچال قرار میدهیم چند ساعت بماند خوب خودش را بگیرد بعد برش میزنیم


موضوعات مرتبط: حلواها
[ شنبه بیست و نهم مرداد 1390 ] [ ] [ امامی ]

حلوای شیر( برای ماه مبارک رمضان)



مواد لازم :

آرد برنج  نصف لیوان
گلاب  نصف استکان
شیر  1 کیلو
شکر  2 لیوان
نشاسته  1 لیوان
آب  4 لیوان


طرز تهیه:

نشاسته را در 4 لیوان آب سرد حل می کنیم و آن را از صافی رد می کنیم. بعد آرد برنج را در شیر حل می کنیم. آن را هم از صافی رد می کنیم( توجه داشته باشید که شیر باید سرد باشد). سپس شکر، نشاسته ی حل شده و محلول آرد برنج و شیر را با هم مخلوط می کنیم و در ظرفی می ریزیم و روی حرارت ملایم می گذاریم. باید آن را مرتب هم بزنیم تا ته نگیرد و مایه به جوش آید و غلیظ شود. بعد گلاب را به آن اضافه می کنیم. زمان هم زدن وقتی خط قاشق روی آن محو نشد( یعنی غلیظ شد) آنگاه آن را از روی آتش بر می داریم.

این حلوا را اغلب شیرازی ها در ماه مبارک رمضان درست می کنند.



موضوعات مرتبط: حلواها
[ شنبه پانزدهم مرداد 1390 ] [ ] [ امامی ]

تزیین شله زرد

مواد لازم :

 

250 گرم

برنج

500 گرم

شكر

يك قاشق مرباخوري

زعفران سائيده

 يك قاشق چاي خوري

نمك

يك فنجان

گلاب

50 گرم

خلال بادام

كمي

پودر پسته و دارچين

 

طرز تهيه:

برنج را شب قبل خوب بشوييد تا آب آخرين بار آن كاملاً صاف  و زلال باشد و با يك ليوان گلاب و 4-5 ليوان آب بگذاريد برنج خيس بخورد. 9 ليوان آب را در قابلمه متوسطي ريخته و بگذاريد جوش بيايد، بعد برنج را اضافه كرده و آن را هم بزنيد تا بجوشد. كف روي آن را با كفگير برداريد و مرتب برنج را به هم بزنيد تا ته نگيرد. شعله را ملايم كنيد تا برنج بپزد. شكر را در اين مرحله اضافه كنيد. خلال بادام را شسته، يك ساعت در گلاب خيس كرده و به شله زرد اضافه كنيد.

چون شله زرد معمولاً زود ته مي گيرد، بعد از اضافه كردن شكر بايد مرتب هم بزنيد كه اين مشكل پيش نيايد. اگر احساس كرديد شله زرد شما كمي سفت شده، مي توانيد كمي آب جوش به آن اضافه كنيد. براي اين كه شله زرد شما آب نيندازد، بهتر است روي حرارت ملايم اجاق، شعله پخش كن قرار دهيد و بگذاريد يك ساعت ديگر بعد از جا افتادن روي حرارت باقي بماند تا آب اضافه آن تبخير شود، يا آن كه در ظرف نسوز كشيده و در فر قرار دهيد.

شله زرد آماده شده را در ظرف بزرگي كشيده و بعد از ده دقيقه سطح آن را با پودر پسته و دارچين تزئين كنيد و بگذاريد خنك شود.


موضوعات مرتبط: شیرینی، حلواها
[ شنبه پانزدهم مرداد 1390 ] [ ] [ امامی ]
گلوله خرما:
خرماها را پوست گرفته با چرخ گوشت چرخ کنید دستتات را خیس کرده به اندازه گردو از خرما برداشته وسطش یکچهارم مغز گردو قرار داده به شکل توپ گرد کنید و در پودر نارگیل یا کنجد بغلتانید خیلی خوشگل و خوشمزه میشه میتوانید در هر توپ یک عدد خلال دندان فرو کنید تا راحتتر برداشته بشه.


تن تنی


تن تني (‌نوعي حلوا براي ماه رمضان )
آرد برنج: 1 پيمانه
شكر: 2/1-1 پيمانه
آب: 4 پيمانه
پودر هل: 1 ق م
زعفران سائيده: 1 ق چ
گلاب: 4/1 پيمانه
پودر پسته و نارگيل براي تزئين

طرز تهيه
شكر را در اب حل كنيد و روي حرارت قرار دهيد ( شربت ) روغن را در ديگي ريخته گرم كنيد آرد برنج را به روغن اضافه كنيد و مرتب همزده تا آرد برنج كرم رنگ شود.شربت را از روي حرارت برداشته گلاب و زعفران حل شده پودر هل را به شربت اضافه كنيد و به مواد كم كم اضافه و هم بزنيد تا حلوا صاف و يكدست شود و به راحتي از ظرف جدا شود. حلوا را در ظرف مناسبي ريخته و با پودر سته و نارگيل تزئين كنيد و برش دهيد


موضوعات مرتبط: شیرینی، حلواها
[ شنبه پانزدهم مرداد 1390 ] [ ] [ امامی ]
مسقطی

موارد لازم:

  • wink 150 گرم نشاسته
    wink 300 گرم شکر
    wink 100 گرم کره
    wink یک دوم فنجان گلاب
    wink 3 فنجان آب
    wink مقداری پودر پسته
    wink یک دوم فنجان بادام بو داده خرد شده

    این شیرینی در کل دارای 3350 کالری انرژی می باشد.

دستور پخت

  • نشاسته را در یک لیوان آب سرد خیس می کنیم پس از چند دقیقه آب روی نشاسته را خالی می کنیم( بدینوسیله ترشی نشاسته گرفته خواهد شد) سپس 2 لیوان آب مجدداً به نشاسته اضافه نموده و روی آتش می گذاریم مرتب بهم می زنیم تا بجوشد وغلیظ شود. شکر و گلاب را داخل نشاسته ریخته، کره را تکه تکه کرده و به مایه مسقطی اضافه می کنیم و بهم می زنیم تا کاملاً پخته و غلیظ شود. در آخر کار، اگربخواهیم هم می توان بادام بو داده را اضافه کرد و هم می توان مقداری آب انار اضافه کرد . اگر با آب انار ترش شد مقداری شکر اضافه می کنیم.

    مسقطی را در ظرف مناسبی ریخته و روی آن را با پودر پسته تزئین می کنیم همچنین می توان مسقطی را بصورت تکه های کوچکی برید و جدا کرد.

نکات مربوط به مسقطی

  • این شیرینی در کل دارای 3350 کالری انرژی می باشد.



موضوعات مرتبط: شیرینی، حلواها
[ سه شنبه شانزدهم فروردین 1390 ] [ ] [ امامی ]


 

معجون

مواد اوليه :
شیر .....................1 لیتر
عسل ....................50 گرم
پودر نارگیل...........50 گرم
کنجد ..................50 گرم
پودر گردو ...........50 گرم
موز .................... 1 عدد
خامه ..................50 گرم
زرده تخم مرغ ...... 2 عدد

دستور پخت :
همه مواد را داخل مخلوط کن می ریزیم حدودا 3 تا 5 دقیقه می زنیم داخل لیوان ابتدا چند تکه یخ می ریزیم و سپس معجون را اضافه می کنیم. روی آن را با انواع میوه تزیین می کنیم .


موضوعات مرتبط: شیرینی، حلواها
[ دوشنبه نهم اسفند 1389 ] [ ] [ امامی ]
 

حلوای موز

مواد لازم:

آرد گندم  سفید                   سه لیوان

شکر                                   دو لیوان

روغن                                  یک لیوان

زعفران ساییده حل شده      پنج قاشق غذا خوری

آب                                      سه لیوان

گلاب                                  یک فنجان

 

طرز تهیه:

حلوا

روغن را در ظرفی می ریزیم (ظرف نباید تفلون باشد). آرد را به روغن اضافه کرده و در حرارت ملایم مرتب هم می‌زنیم تا آرد کاملا سرخ شود.

وقتی آرد خوب سرخ و رنگ آن طلایی شد و بوی آرد سرخ شده بلند شد، موقع اضافه کردن شربت حلواست که از قبل آماده کرده ایم. (آرد بعد از سرخ شدن به شکل روبرو در می آید و به روغن می افتد)

شربت را به آرامی به آرد اضافه می‌کنیم و خوب هم می‌زنیم تا شربت به خورد آرد برود و آرد گوله گوله نشود.

سپس حلوا را در سینی می کشیم و می گذاریم سرد شود. بعد به صورت لوزی برش می زنیم. یکی از لوزی ها را برمی داریم و روی آن پودر پسته می ریزیم و لوزی بعدی را روی آن می گذاریم و کمی فشار می دهیم که دو تا لوزی به‌هم بچسبند. می‌توانیم لوزی ها را از وسط نصف کنیم و با خلال بادام روی آن را تزئین کنیم.

این حلوا خیلی خوشمزه است.

در تصویر اول مطلب، ظرف کوچک، حلوای باقلواست و ظرف بزرگ، حلوای ساده با تزئین حلوای موز.

حلوا

 

حلوای موز

برای تهیه حلوای موز، همین حلوا را در سینی پهن می کنیم. بعد از اینکه کمی سرد شد، موز را در وسط حلوا قرار داده و آن‌را مثل رولت می‌پیچیم و در یخچال به مدت یک ساعت می ‌ذاریم تا کاملا خودش را بگیرد و سپس با چاقو آن را مثل رولت برش می‌دهیم.

 

طرز تهیه شربت حلوا :

شکر را با آب مخلوط کرده و می گذاریم بجوشد. سپس زعفران و گلاب را به آن اضافه می‌کنیم.

شربت حلوا نباید غلیظ شود، چون حلوا سفت می شود. اگر خیلی هم رقیق باشد، حلوا خمیر می شود. پس در درست کردن شربت دقت کنید.

 

نکات:

حلوا

برای اینکه حلوای خوبی داشته باشیم، آرد حتما باید خوب سرخ شود. شاید کمی سخت باشد، چون آرد وقتی در روغن ریخته می‌شود، سنگین می‌شود و هم‌زدن آن مشکل می گردد و چون باید با حرارت ملایم سرخ می شود (در حرارت تند آرد می سوزد و تلخ می‌شود)، برای همین وقت و حوصله زیادی می‌برد.

بعضی‌ها برای این‌که آرد سبک شود و راحت‌تر هم بخورد، ابتدا آرد را بدون روغن کمی تفت می‌دهند که این کار باعث تیرگی و بد طعمی حلوا می‌شود.

اگر حلوای خوشمزه می ‌خواهید کمی زحمت را تحمل کنید، ولی مطمئنا از خوردن این حلوا لذت می‌برید.

 


موضوعات مرتبط: حلواها
[ چهارشنبه بیست و دوم دی 1389 ] [ ] [ امامی ]
حلوا
 
مواد لازم:
آرد گندم= 3 فنجان
شکر =3 فنجان
آب= 4 ليوان
کره يا روغن جامد= 250 گرم
زعفران ساييده= نصف قاشق چايخوري
گلاب= يک فنجان
پسته و مغز بادام خرد شده= به ميزان دلخواه
طرز تهيه:
شکر و آب را قبلاً مي جوشانيم و زعفران ساييده حل شده و گلاب را به شربت آماده اضافه مي کنيم و آن را کنار مي گذاريم.
سپس روغن يا کره را در قابلمه اي ريخته و روي حراري قرار مي دهيمتا آب شود. آرد را کم کم به روغن اضافه مي کنيم و با قاشق چوبي مرتب به هم مي زنيم تا آرد کاملاً طلايي رنگ شود.
قابلمه را از روي حراري برداشته و شربت را کم کم به آن اضافه مي کنيم و مرتب به هم مي زنيم تا آرد و شربت با هم مخلوط شوند. مجدداً آن را روي حرارت ملايم قرار مي دهيم و هم مي زنيم تا حلوا به روغن بيفتد.
حلواي آماده را در ديس مي ريزيم و روي آن را با پسته و مغزبادام خرد شده تزئين مي کنيم.
اين حلوا را با آرد برنج نيز مي توان تهيه کرد. طرز تهيه آن مثل حلواي آرد گندم است ، فقط با اين تفاوت که به جاي آرد گندم از سه فنجان آرد برنج استفاده مي کنيم.

موضوعات مرتبط: حلواها
[ سه شنبه شانزدهم آذر 1389 ] [ ] [ امامی ]

طرز تهیه


img/daneshnameh_up/3/39/halvakhorma.jpg



آرد را دو بار الک می کنیم و در روغن تفت می دهیم تارنگ آن

 مایل به قهوه ای شود . روغن را به آرد می افزاییم و خوب هم

می زنیم. خرما را از هسته جدا می کنیم ، با گلاب و زعفران دم

کرده به آرد تفت داده شده می افزاییم و با قاشق بزرگی آن را

 هم می زنیم . بعد از این که مواد کاملاَ با هم مخلوط شد ، ظرف

 محتوی حلوا از روی حرارت بر می داریم تا حلوا کمی سرد شود

 (در این مرحله اگر حلوا را ورز بهتر است).حلوارا در ظرف

مناسبی می ریزیم و با پودر پسته و پودر بادام تزیین می کنیم.

نکته1: به جای روغن مایع می توان از 200 گرم کره استفاده کرد.
نکته2: این حلوا را می توانید با دست به شکل های مختلف درآورید و بعد در ظرف مناسب بچینید.


مواد لازم:
150 گرم آرد گندم
500 گرم خرما
120 گرم روغن مایع
2 قاشق سوپ خوری گلاب
1 قاشق مربا خوری زعفران دم کرده
1 قاشق سوپ خوری پودر پسته
1 قاشق سوپ خوری پودر بادام


موضوعات مرتبط: حلواها
[ یکشنبه سی ام آبان 1389 ] [ ] [ امامی ]
 

مواد لا زم:

برنج 1 پیمانه
آب 6 تا 8 پیمانه
شکر 2 پیمانه
پودر زعفران 1 قاشق چایخوری
گلاب 2/1 پیمانه
کره 100 گرم
روغن مایع 4 قاشق سوپخوری
خلال بادام 50 گرم
پودر پسته و دارچین به میزان لازم

طرز تهیه:برنج را از شب قبل خیس کرده و با شش پیمانه آب روی حرارت قرار می دهیم تا برنج جوشیده و کاملا" نرم شود در صورت نیاز آب اضافه کرده تا برنج خوب پخته شود. کره را داخل برنج انداخته مرتب هم بزنید تا کره جذب برنج شود شکر را اضافه کنید در این مرحله شله زرد را مرتب هم بزنید و در صورت غلظت زیاد شله زرد کمی آب جوش به آن اضافه کنید. زعفران را با آب جوشیده و یا در صورت تمایل گلاب دم کرده و به مواد روی حرارت اضافه کنید. روغن مایع را داغ کرده بعد از جا افتادن شله زرد خلال بادام داخل آن ریخته و مرتب هم بزنید و به مدت 15 دقیقه روی حرارت بسیار ملایم شله زرد را دم کنید سپس در ظرف کشیده و با دارچین و در صورت تمایل پسته تزیین نمایید

 گلریز کاوه


موضوعات مرتبط: شیرینی، حلواها
[ دوشنبه پنجم مهر 1389 ] [ ] [ امامی ]

حلوای شیر( برای ماه مبارک رمضان)

مواد لازم :

آرد برنج نصف لیوان
گلاب نصف استکان
شیر ۱ کیلو
شکر ۲ لیوان
نشاسته ۱ لیوان
آب ۴ لیوان

طرز تهیه:

نشاسته را در ۴ لیوان آب سرد حل می کنیم و آن را از صافی رد می کنیم. بعد آرد برنج را در شیر حل می کنیم. آن را هم از صافی رد می کنیم( توجه داشته باشید که شیر باید سرد باشد). سپس شکر، نشاسته ی حل شده و محلول آرد برنج و شیر را با هم مخلوط می کنیم و در ظرفی می ریزیم و روی حرارت ملایم می گذاریم. باید آن را مرتب هم بزنیم تا ته نگیرد و مایه به جوش آید و غلیظ شود. بعد گلاب را به آن اضافه می کنیم. زمان هم زدن وقتی خط قاشق روی آن محو نشد( یعنی غلیظ شد) آنگاه آن را از روی آتش بر می داریم.

این حلوا را اغلب شیرازی ها در ماه مبارک رمضان درست می کنند.

*خواص خوراکی ها:

 گلاب 

 شیر 


موضوعات مرتبط: حلواها
[ دوشنبه هجدهم مرداد 1389 ] [ ] [ امامی ]

حلوا با خرما

مواد لازم :

750 گرم

خرما

500 گرم

آرد

250 گرم

گردو كوبیده شده

250 گرم

كره یا روغن جامد

یك فنجان

پودر قند

طرز تهیه :

هسته خرما را گرفته و آن را چرخ كنید و سپس آرد و روغن را كاملاً تفت داده تاطلایی شود . بعد آن را از روی حرارت برداشته و گردوی كوبیده شده یا چرخ شده را با پودر قند و خرمای چرخ شده مخلوط كنید و خوب به هم بزنید و بعد آن را ورز دهید تا به صورت خمیر نسبتاً سفتی درآید و روغن پس بدهد .

سپس آن را در دیس گردی پهن كرده و روی آن را با پودر پسته ترئین كنید .

نكات تغذیه ای :

برخی از خواص خرما عبارتند از :

1- خرما به علت داشتن آهن ، در نیروبخشیدن به گلبولهای قرمز خون مؤثر است و برای كم خونی بسیار مفید است .

2- خرما با داشتن فسفر و منیزیم در تقویت اعمال فكری مؤثر است .

3- خرما غذایی است كه هضمش آسان است .

4-خرما به علت دارا بودن ویتامین A در رشد و نگهداری كلسیم در بدن ضرورت دارد .

5 - خرما به علت دار بودن ویتامین B در تعادل اعصاب و تغذیه بدن ما نقش مهمی ایفا می كند .

این حلوا دارای 6962 كالری است كه اگر توسط 10 نفر میل شود سهم هر فرد از كل انرژی ، 2/696 كالری خواهد بود


موضوعات مرتبط: حلواها
[ دوشنبه هجدهم مرداد 1389 ] [ ] [ امامی ]

حلوای زنجبیل

 

آرد سفيد گندم - يك كيلوگرم

  • پودر قند - 600 گرم
  • پودر زنجبيل - يك قاشق سوپخوري
  • گلاب - سه قاشق سوپخوري
  • زعفران آب‌كرده - دو قاشق سوپخوري
  • روغن مايع - 150 گرم
  • روغن جامد - 100 گرم
  • خلال پسته - 150 گرم
  • پودر كاكائو - 60 گرم                                                                                                                             

    ابتدا آرد را با شعله ملايم سرخ ميكنيم، وقتي رنگ آرد تيره شد و به رنگ كرم درآمد، آرد را الك ميكنيم و گلولههاي باقيمانده در الك را با ته ليوان له و از الك رد ميكنيم و سپس دوباره روي شعله ملايم گذاشته و پودر قند را اضافه ميكنيم. زنجبيل، گلاب و زعفران را نيز به مخلوط اضافه كرده و از روي آتش برميداريم. كمكم روغن را اضافه ميكنيم و هم ميزنيم تا كل مواد جذب هم شود، نيمي از مواد را داخل سيني لبهداري ميريزيم و با دست صاف ميكنيم و بعد يك لايه پودر كاكائو روي آن ريخته و صاف ميكنيم و بقيه حلوا را ريخته و آن را صاف ميكنيم سپس خلال پسته را كوبيده و روي حلوا ميپاشيم آنگاه درون يخچال ميگذاريم تا سرد شود، بعد از سرد شدن به اندازههاي كوچك و لوزي شكل برش ميدهيم و داخل ديس ميچينيم.

    تذكر: پودر كاكائو وسط حلوا يك خط باريك به وجود ميآورد و باعث زيبايي حلوا ميشود.

 

 


موضوعات مرتبط: حلواها
[ چهارشنبه نوزدهم خرداد 1389 ] [ ] [ امامی ]

آشپزی رنگین

مواد لازم:

ـ آرد سفید ( بدون سبوس ) ۲ لیوان

ـ پودر قند ۲ لیوان

ـ کره ۲۵۰ گرم

ـ پودر بادام ۵/۱ لیوان

ـ پودر هل و زنجبیل و گشنیز ۲ الی ۳ قاشق غذا خوری

ـ زعفران دم کرده ۲ قاشق غذا خوری

طرز تهیه :

برای تهیه پودر بادام اول بادام را خیس کنید و بعد پوست آن را جدا کنید و بگذارید کاملاً خشک بشود بعد با دانه ساب یا مولینکس آن را پودر کنید .

آرد را در ماهیتابه بریزید و به مدت یکربع ساعت با حرارت کم تفت و مدام به هم بزنید سعی کنید رنگ آرد سفید بماند بعد کره را در آرد بریزید و ۱۵ الی ۲۰ دقیقه دیگر هم آنرا  با حرارت کم تفت دهید و به هم بزنید . زعفران را اضافه کنید و کاملاً که مخلوط شد بقیه مواد را اضافه کنید و به هم بزنید . مواد باید خوب مخلوط بشود . چنانچه  مواد چسبندگی لازم را نداشت کمی کره یا روغن مایع اضافه کنید و در سینی که کف آنرا از قبل چرب کرده بودید  به قطر ۱ الی ۵/۱ سانتی متر پهن کنید و با پشت قاشق فشار دهید تا سطح آن یکنواخت شود بعد از یکی دو ساعت آن را برش دهید و دریخچال گذاشته تا خوب سفت شود .

(برای تزئین متوانید از پودر قند و دارچین ویا پودر پسته استفاده کنید)

حلوای بادام

حلوای بادام

 


موضوعات مرتبط: حلواها
[ دوشنبه بیست و سوم فروردین 1389 ] [ ] [ امامی ]

آشپزی رنگین

مواد لازم :

ـ کسترد ۳ قاشق غذا خوری

ـ شیر ۳ لیوان

ـ شکر ۳ قاشق غذا خوری

طرز تهیه :

شکر و کسترد را در شیر سرد بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید و مدام بهم بزنید . اینکار باعث یکنواخت شدن آن می شود. وقتی کسترد  ( custard)  پخته شد آن را در ظرف بریزید و تزیین کنید.

 دوست عزیزی سوال کرده بود  چگونه کسترد را تهیه کند  .کسترد ( c u s t a r d ) معمولا" در قوطی های آماده در سوپر مارکت ها موجود می باشد و می توانید خریداری کنید.

کسترد ( آشپزی رنگین )

کسترد ( آشپزی رنگین )


موضوعات مرتبط: آشپزی، ژله، حلواها
[ دوشنبه بیست و سوم فروردین 1389 ] [ ] [ امامی ]

حلوای ساده با مخلوط آرد برنج وگندم

مواد لازم :

آرد گندم :5/1 لیوان

آرد برنج:5/1 لیوان

شکر :2 لیوان

آب :3 لیوان

روغن جامد آب شده همرا با کمی کره :یک لیوان

زعفران ساییده شده:4/1 قاشق چایخوری

هل:نصف قاشق چایخوری

گلاب:نصف لیوان

 

طرز تهیه:

ابتدا روغن را با آرد ها تفت می دهیم پس از اینکه تغییر رنگ داد وشکلاتی رنگ شد از

روی شعله بر میداریم وآب وشکروگلاب وهل وزعفران را باهم مخلوط می کنیم وداخل بقیه

مواد می ریزیم وظرف را روی اجاق می گذاریم وخوب هم میزنیم تا نسبتا سفت شود .سپس

 داخل بشقاب میریزیم وتزیین می کنیم.

 

 

موضوعات مرتبط: حلواها
[ چهارشنبه بیست و سوم دی 1388 ] [ ] [ امامی ]

فرنی نارگیلی

 

مواد لازم :

نشاسته گل :7 قاشق غذا خوری پر

شیر        : 6لیوان

شکر        :1لیوان

آب          :3/2 لیوان

کره          :250 گرم

گلاب        :4/1 لیوان

هل ساییده   :نصف قاشق چایخوری

پودر نارگیل:نصف لیوان

 

طرز تهیه:

ابتدا نشاسته را در آب حل کرده وقتی خوب صاف شد شیر را به آن اضافه می کنیم و در روی حرارت خیلی ملایم تند تند هم می زنیم تا ته نگیرد سپس وقتی نسبتا سفت شد شکر را به آن اضافه کرده وهم می زنیم سپس کره و گلاب وهل را به آن اضافه می کنیم وآخر سر هم پودر نارگیل را به آن می افزاییم ومواد را خیلی کوتاه هم می زنیم وفرنی را داخل ظرف می ریزیم وپس از سرد شدن روی آن را تزیین می کنیم.

 

         

شما میتوانید کمی زعفران آب شده درون آن بریزید تا فرنی زعفرانی نارگیلی داشته با شید

 



موضوعات مرتبط: حلواها
[ چهارشنبه بیست و سوم دی 1388 ] [ ] [ امامی ]


مواد لازم:
آرد = 1پپمانه
روغن = به ميزان لازم
شكر = ۴پيمانه
هويج = حدود ۲كيلو
زعفران حل شده در آب = 1استكان
گلاب = 3 قاشق غذاخوري
خلال پسته و نارگيل = مقداري
طرز تهيه:
هويج رابه قطعه هاي كوچكتر خرد كرده بامقداري آب روي حرارت متوسط ميگذاريم تا بپزد. سپس شكر را هم به آن اضافه ميكنيم تا كاملا جذب هويج شود. بعد از خنك شدن هويج پخته شده را كه هنوز حدود 1 ليوان آب دارد را با مخلوط كن خوب ميزنيم تا كاملا له شده و به شكل پوره درآيد.
آرد راروي حرارت ملايم خوب تفت ميدهيم تا بو بگيرد و رنگش تيره شود. سپس آنقدري روغن مايع به آن اضافه ميكنيم تا خميري شود. بعد هويج ميكس شده را كم كم به آن اضافه ميكنيم و مرتب هم ميزنيم تا ته نگيرد. و ‍زعفران حل شده و گلاب را هم اضافه ميكنيم و مدام هم ميزنيم تا آنجا كه غلظت مورد نظر به دست آيد. هرچه ميزان هويج شما نسبت به آردتان بيشتر باشد حلواي خوشمزه تري خواهيد داشت. در نهايت حلوا را در ظرف هاي مورد نظرتان چيده و روي آن را با با خلال پسته و نارگيل تزيين كنيد.

موضوعات مرتبط: حلواها
[ سه شنبه پانزدهم دی 1388 ] [ ] [ امامی ]

آشپزی رنگین

مواد لازم :

ـ آرد برنج  ۵/۰ لیوان

ـ آرد گندم  ۵/۰ لیوان

ـ روغن  ۵/۰ لیوان

ـ آب هویج ۱ لیوان

ـ شیر ۱ لیوان

ـ شکر ۱ لیوان

ـ آب یک لیوان

ـ زعفران دمکرده به میزان لازم

ـ گلاب  ۵/۰ لیوان

ـ هل به میزان لازم

طرز تهیه :

 شکر و آب را روی حرارت گذاشته تا شکر حل شود زعفران و گلاب  و هل و شیر و آب هویج را به آن اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید. آرد برنج و آرد گندم را با روغن روی حرارت کم  بگذارید و مدام به هم بزنید وقتی طلایی شد شهد را به آن اضافه کنید و مدام به هم بزنید و حرارت را خیلی کم کنیدتا زمانیکه حلوا غلظت لازم را پیدا کند .حلوا را در ظرف بریزید و با لبه قاشقی که از قبل چرب شده تزیین کنید.

 

حلوای هویج



موضوعات مرتبط: حلواها
[ سه شنبه پنجم آبان 1388 ] [ ] [ امامی ]

حلوا با خرما

مواد لازم :

750 گرم

خرما

500 گرم

آرد

250 گرم

گردو كوبیده شده

250 گرم

كره یا روغن جامد

یك فنجان

پودر قند

طرز تهیه :

هسته خرما را گرفته و آن را چرخ كنید و سپس آرد و روغن را كاملاً تفت داده تاطلایی شود . بعد آن را از روی حرارت برداشته و گردوی كوبیده شده یا چرخ شده را با پودر قند و خرمای چرخ شده مخلوط كنید و خوب به هم بزنید و بعد آن را ورز دهید تا به صورت خمیر نسبتاً سفتی درآید و روغن پس بدهد .

سپس آن را در دیس گردی پهن كرده و روی آن را با پودر پسته ترئین كنید .

نكات تغذیه ای :

برخی از خواص خرما عبارتند از :

1- خرما به علت داشتن آهن ، در نیروبخشیدن به گلبولهای قرمز خون مؤثر است و برای كم خونی بسیار مفید است .

2- خرما با داشتن فسفر و منیزیم در تقویت اعمال فكری مؤثر است .

3- خرما غذایی است كه هضمش آسان است .

4-خرما به علت دارا بودن ویتامین A در رشد و نگهداری كلسیم در بدن ضرورت دارد .

5 - خرما به علت دار بودن ویتامین B در تعادل اعصاب و تغذیه بدن ما نقش مهمی ایفا می كند .

این حلوا دارای 6962 كالری است كه اگر توسط 10 نفر میل شود سهم هر فرد از كل انرژی ، 2/696 كالری خواهد بود


موضوعات مرتبط: حلواها
[ چهارشنبه چهارم شهریور 1388 ] [ ] [ امامی ]

حلوای آرد گندم و آرد برنج

************************

مواد لازم:  

آرد گندم سبوس دار ۵۰۰      گرم
آرد برنج ۱ قاشق سوپخوری پر
روغن ۱/۲+ ۱  پیمانه
شکر ۲          پیمانه
زعفران آبکرده غلیظ ۳          ق س
آب ۱/۲+۲   پیمانه

 طرز تهیه :

روغن را در ماهی تابه ریخته تا داغ شود بعد آرد گندم وآرد برنج رابعد از الک کردن داخل

 آن بریزید و حرارت را کم کنید ومرتب هم بزنید تا آرد خوب سرخ شود ولی نسوزد.

بعد که آرد سرخ شد ظرف را از روی حرارت برداشته و شربت ولرم را که قبلاٌ آماده

کرده اید را داخل آرد سرخ شده بریزید و مرتب هم بزنید تا شربت کاملاٌ جذب حلوا شود.

بعد حلوارا در ظرف مورد نظر بریزید و با پشت قاشقی که چرب کرده اید صاف و یکدست

کنید وسطح و دور آن را با یک وسیله مناسب تزیین کنید مثل: نوک قاشق ، ته دسته قاشق،

 مهر مخصوص تزیین شیرینی ، سر آب پرتقال گیری دستی و........

ویا مثل تصویر کمی از حلوا بردارید و در کف دست گلوله کنید بعد داخل یک کپسول کوچک

کاغذ ی قرار دهید و روی ان را با پودر نارگیل و ترافل تزیین کنید.

طرز تهیه شربت :

 شکر و آب را بجوشانيد ، وقتي شکر در آب حل شد زعفران را اضافه کنيد و اجازه دهيد

کمي غليظ شود بعد از روي شعله برداريد وبعد از اينکه کمي ولرم شد مصرف کنيد.


موضوعات مرتبط: حلواها
[ سه شنبه بیست و سوم تیر 1388 ] [ ] [ امامی ]

موادلازم:

ـ شكر ۱ ليوان

ـ آرد ۵/۱ ليوان

ـ آب و گلاب ۱ ليوان  ( ۳ قسمت آب و ۱ قسمت گلاب )

ـ تخم گشنيز و هل ساييده ۱ قاشق

ـ زعفران دم كرده ۱ قاشق

ـ روغن به مقدار كافي

 

طرز تهيه :

شكر را با آب روي حرارت بگذاريد وقتي به شهد تبديل شد حرارت زير آنرا خاموش كنيد به شهد آماده گلاب و زعفران و تخم گشنيز و هل را اضافه كنيد .و بگذاريد تا سرد شود . در اين فاصله آرد را با روغن روي حرارت ملايم گذاشته و روغن اضافه كنيد روغن بايستي به حدي باشد كه اين دو با هم تركيبي نه زياد سفت و نه زياد شل بشود. آرام آرام به هم زده تا كاملا" سرخ شود .

شهد را به آرد سرخ شده اضافه كنيد و مرتب به هم بزنيد و حرارت را خيلي كم كنيد وقتي كه حلوا قوام لازم را پيدا كرد شعله را خاموش كنيد .

(معمولا" با دستور بالا ۳ بشقاب كوچك حلوا تهيه ميشود )

 

حلوا





موضوعات مرتبط: حلواها
[ دوشنبه بیست و دوم تیر 1388 ] [ ] [ امامی ]
حلوای کنجدی
این حلوا را به منظور مقوی بودن و نداشتن روغن پیشنهاد می کنم.
آرد گندم 1 پیمانه.کنجد تفت داده شده 3 پیمانه.شیره انگور 1 پیمانه.
طرز تهیه: آرد را تفت داده تا بوی خامی آن گرفته شود و نصف کنجد را اضافه ومخلوط می کنیم و بعد شیره انگور رقیق شده را نیز اضافه و کاملا" مخلوط می کنیم.درون یک سینی مابقی کنجد را ریخته و حلوا را رویش پهن می کنیم و رویش را نیز با کنجد می پوشانیم و می گذاریم در دمای محیط خودش را بگیرد و بعد به دلخواه برش می دهیم
موضوعات مرتبط: حلواها
[ چهارشنبه بیستم خرداد 1388 ] [ ] [ امامی ]

حلوای سه رنگ

مواد لازم :

كره

 100 گرم
آرد
1/2-2  پيمانه
پودر شكر
 1/2-1 پيمانه
پودر هل سفيد
 1 قاشق سوپخوري
پودر كاكائو  
 1 قاشق چايخوري
زعفران (حل شده در آب جوش )
 1قاشق سوپخوري

 طرز تهيه :

ابتدا آرد را را در ماهيتابه اي ريخته و روي حرارت  ملايم قرار مي دهيم, مرتب هم مي زنيم , تا آرد بطور يكنواخت تف داده شودو بوي خامي آرد از بين برود. سپس كره را اضافه كرده و از روي حرارت بر مي داريم , پودر شكر و هل سفيد ساييده شده را نيز اضافه كرده و خوب هم مي زنيم , تا موادكاملا مخلوط شود . مواد را به سه قسمت تقسيم كرده ,يك قسمت از مواد را برداشته و با پودر كاكائو مخلوط كرده , ظرف مناسبي را انتخاب مي كنيم , حلواي كاكائويي مي ريزيم , و بطور يكنواخت آن را صاف نموده سپس به باقيمانده مواد زعفران حل شده را اضافه و خوب مخلوط كرده تا يكدست شود (اگر خوب يكدست نشد يك الي دو قاشق سوپخوري كره به آن اضافه كنيد تا كاملاً يكدست شود ) پس از آن مواد آماده را روي حلوای سفيد به طور يكنواخت پهن نموده و در يخچال قرار مي دهيم. تا سفت شود سپس حلوا را بيرون آورده وبا چاقوي تيز آن را برش مي دهيم .



موضوعات مرتبط: حلواها
[ یکشنبه یکم دی 1387 ] [ ] [ امامی ]

 حلوای آرد گندم 

مواد لازم :

كره

 100 گرم
شكر
500 گرم
زعفران ساييده شده
1 قاشق چايخوري
آب جوش
  2 قاشق سوپخوري
آب
  3 پيمانه 
پودر شكر
  1قاشق سوپخوري
روغن مايع    
  400 گرم
آرد گندم (مخصوص نان سنگك)
 750 گرم
گلاب   
   2 پيمانه
طرز تهيه :

ابتدا زعفران را در آب جوش حل نماييد. آب و شكر را در ظرف مناسبي ريخته با هم مخلوط كرده , روي حرارت ملايم قرار داده تا به صورت شربت در آيد زعفارن حل شده و هل ساييده شده را اضافه كنيد و از روي حرارت برداشته در اين فاصله روغن را در ظرفي ريخته روي آتش مي گذاريم تا داغ شود, آرد را اضافه نموده و مرتب هم مي زنيم  تا آرد خوب سرخ شود, و به رنگ خرمايي در آيد , و بوي آن بلند شود . ظرف را از روي آتش برداشته , شربت و  گلاب را به مايه حلوا اضافه كرده و مخلوط نمائيد , اگر مايه شل بود كمي روي حرارت قرار دهيد تا غليظ شود. سپس كرده را اضافه نموده و مايه را در ظرف تكان داده, تا حلوا به روغن بيفتد . نكته حساس در اين مايه اين است كه حلوا نه زياد سفت باشد نه زياد شل, اگر حلوا سفت باشد لطافت خود را از دست مي دهدو خشك مي شود.

 


موضوعات مرتبط: حلواها
[ یکشنبه یکم دی 1387 ] [ ] [ امامی ]

 
حلوای سریع با ماکروفر
مواد لازم :
آرد =2 ليوان
روغن مايع=1 ليوان 
شکر=1 ليوان 
5/1 ليوان مخلوط آب جوش و زعفران و گلاب
طرز تهیه:
شکر را به مخلوط آب جوش ، زعفران وگلاب اضافه کنيد و هم بزنيد تا شکر حل شود . اين مخلوط را بمدت 6 دقيقه با قدرت 100 درصد در مايکروفر حرارت دهيد اين شربت را کنار بگذاريد آرد را که بهتر است آرد سنگک باشد با روغن خوب مخلوط کنيد و به مدت 10 الی 12 دقيقه با قدرت 100 درصد حرارت دهيد بعد از 5 دقيقه اول آن را خارج کرده هم بزنيد و دوباره در مايکروفر قرار دهيد و بعد از هر دقيقه يک بار آن را هم بزنيد تا آرد بصورت يکنواخت سرخ شده و رنگ بگيرد . آرد را زياد سرخ نکنيد زيرا ممکن است تلخ شود . پس از آنکه به اندازه کافی رنگ گرفت آن را از مايکروفر خارج کنيد و شربت را به آن افزوده خوب هم بزنيد . حلوای شما آماده است

موضوعات مرتبط: حلواها
[ یکشنبه یکم دی 1387 ] [ ] [ امامی ]

حلوای هویج

 مواد لازم:
آرد = 1پپمانه
روغن = به ميزان لازم
شكر = 2-3 پيمانه
هويج = حدود 3 كيلو
زعفران حل شده در آب = 1استكان
گلاب = 3 قاشق غذاخوري
خلال پسته و نارگيل = مقداري
طرز تهيه:
هويج رابه قطعه هاي كوچكتر خرد كرده بامقداري آب روي حرارت متوسط ميگذاريم تا بپزد. سپس شكر را هم به آن اضافه ميكنيم تا كاملا جذب هويج شود. بعد از خنك شدن هويج پخته شده را كه هنوز حدود 1 ليوان آب دارد را با مخلوط كن خوب ميزنيم تا كاملا له شده و به شكل پوره درآيد.
آرد راروي حرارت ملايم خوب تفت ميدهيم تا بو بگيرد و رنگش تيره شود. سپس آنقدري روغن مايع به آن اضافه ميكنيم تا خميري شود. بعد هويج ميكس شده را كم كم به آن اضافه ميكنيم و مرتب هم ميزنيم تا ته نگيرد. و ‍زعفران حل شده و گلاب را هم اضافه ميكنيم و مدام هم ميزنيم تا آنجا كه غلظت مورد نظر به دست آيد. هرچه ميزان هويج شما نسبت به آردتان بيشتر باشد حلواي خوشمزه تري خواهيد داشت. در نهايت حلوا را در ظرف هاي مورد نظرتان چيده و روي آن را با با خلال پسته و نارگيل تزيين كنيد. نوش جان


موضوعات مرتبط: حلواها
[ یکشنبه یکم دی 1387 ] [ ] [ امامی ]


حلوای خرما (1)

مواد لازم:
آرد گندم : 150 گرم
خرما: 500 گرم
روغن مایع:120 گرم
گلاب: 2 قاشق سوپخوری
زعفران دم کرده: 1 قاشق مربا خوری
پودرهل ودارچین : مقداری
پودر پسته وبادام وپودر نارگیل : به مقدار دلخواه برای تزیین

طرز تهیه:
آرد را الک کرده و بو می دهیم تا رنگش متمایل به قهوه ای شود سپس روغن را به آن اضافه کرده خوب بهم می زنیم. خرما را از هسته جدا کرده و چرخ می کنیم( یا با دست کاملا له می کنیم) وبه آرد وروغن اضافه می کنیم و کاملا بهم می زنیم سپس گلاب وزعفران دم کرده وهل و دارچین را هم به مواد اضافه می کنیم و با یک قاشق بزرگ مواد را با هم کاملا مخلوط می کنیم. وقتی که مواد کاملا به خورد هم رفتند ظرف محتوی حلوا را از روی شعله برداشته وصبر می کنیم تا کمی سرد شود ( در این مرحله حلوا را با دست ورز دهیم و اگر احساس کردیم که کمی خشک است می توانیم خیلی کم روغن مایع اضافه کنیم و دومرتبه ورز دهیم (ورز دادن خیلی مهم است). سپس حلوا را درون ظرف مورد نظر ریخته وبا پودر پسته وبا دام تزیین می کنیم.

تجربه شخصی: ممکن است وقتی که حلوا را در ظرف می ریزید حس کنید که اگر بماند خشک می شود .توصیه من این است که حتما حلوای خرمایی را که با این دستور تهیه می کنید پس از ریختن در ظرف مورد نظر وتزیین، رویش را سلفون بکشید و یا ظرف را درون یک کیسه قرار داده وراههای ورود هوا را مسدود کنید .به این ترتیب حتی اگر حلوا کمی خشک شده باشد نرم می شود.و همینطور پس از هر بار استفاده از حلوا پوشش رویش یادتان نرود.

حلوای خرما(2)

مواد لازم:

آردسفید: 1پیمانه
روغن مایع: 100 گرم
خرما: 300 گرم
گلاب: 1 لیوان
آب: 1/2 لیوان
زعفران: 1قاشق چایخوری
هل : 1 قاشق چایخوری
پودر پسته وبادام برای تزیین: مقداری

طرز تهیه:

آرد سفید را کاملا بو داده تا رنگش متمایل به قهوه ای شو دسپس روغن را اضافه می کنیم وکاملا مخلوط می کنیم. خرما ها را که در ظرفی دیگر هسته گرفته وکاملا له کرده ایم، با آب وگلاب مخلوط می کنیم وهم می زنیم تا مخلوطی یک دست حاصل شود سپس این مخلوط را به آرامی به آرد وروغن اضافه می کنیم و روی شعله هم می زنیم . هل وزعفران را که با مقدار بسیار کمی آب جوش دم کرده ایم را نیز به مواد اضافه می کنیم .هم زدن روی شعله را تا کشیده شدن آب حلوا ویکدست شدن آن ادامه می دهیم . سپس از روی شعله برداشته وقتی که کمی سرد شد در ظرف مورد نظر ریخته وتزیین می کنیم.

گفتم شاید این مقادیر هم براتون به درد بخور باشه


هر 1پبمانه آب: 200گرم
1پیمانه شیر: 200گرم
1 پیمانه روغن آب کرده : 200 گرم
1پیمانه آرد: 125 گرم
1پیمانه شکر: 200 گرم
1 قاشق سوپخوری پر آرد: 25 گرم
1 قاشق سوپخوری شکر: 25 گرم
1 قاشق سوپخوری روغن آب کرده: 20 گرم




موضوعات مرتبط: حلواها
[ یکشنبه دهم شهریور 1387 ] [ ] [ امامی ]
مسقطي

اگر از قديمي‌هاي خانواده بپرسيد كه در آن سال‌هاي قديم، شيريني‌هاي مصرفي و مورد علاقه‌شان در ماه رمضان چه بوده است، به طور قطع تعدادي شيريني را نام خواهند برد كه مسقطي نيز از جمله آنهاست.

اين شيريني در شهرهاي جنوبي كشور – به خصوص شيراز و كرمان– بسيار مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

مواد لازم براي 8 نفر:
- نصف ليوان نشاسته پودرشده
- نصف ليوان روغن مايع
- 2 ليوان شكر
- 4 ليوان آب سرد
- نصف ليوان گلاب
- 50 گرم خلال بادام
- يك قاشق مرباخوري دانه هل
- پودر پسته و دانه‌ هل براي تزئين

طرز تهيه:
 ابتدا خلال‌هاي بادام را همراه مقداري آرد داخل تابه كوچكي بريزيد و تفت دهيد.
نكته: توجه داشته باشيد تفت دادن بادام بدون آرد، سبب سوختن آن مي‌شود. بنابراين به‌طور مرتب بادام‌ها را همراه آرد هم بزنيد. بعد از آنكه رنگ بادام‌ها طلايي شد يا تغيير رنگ پيدا كرد، آنها را داخل الك فلزي بريزيد تا آرد از بادام جدا شود.

حالا قابلمه كوچكي از جنس استيل يا روي آماده كرده و آب سرد را داخل آن بريزيد؛ سپس كم‌كم نشاسته را به آن اضافه كنيد و مدام هم بزنيد تا نشاسته گلوله گلوله نشود. پس از آن، شكر و روغن مايع را به نشاسته و آب اضافه كنيد و دوباره هم بزنيد تا مواد با هم مخلوط شوند. قابلمه را روي شعله كم اجاق گاز قرار داده و به هم زدن ادامه دهيد، سپس گلاب را اضافه كنيد.

بعد از اينكه مواد فوق روي حرارت به جوش آمد، مي‌توانيد هم‌زدن‌ها را كمتر كرده و هر از گاهي آن را تكرار كنيد.

پس از غليظ شدن مواد، خلال‌هاي بادام تفت داده شده و دانه‌هاي هل را اضافه كنيد و بگذاريد تا مواد غليظ‌تر شوند، سپس مسقطي آماده شده را در ظرف مورد نظر– كه از قبل آماده كرده‌ايد بريزيد و روي آن را با پودر پسته و خلال بادام و دانه‌هاي هل تزئين كنيد. حالا بگذاريد تا مسقطي سرد شود، سپس با چاقو آن را برش دهيد و در همان ظرف سرو كنيد.

 

موضوعات مرتبط: شیرینی، ژله، حلواها
[ یکشنبه دهم شهریور 1387 ] [ ] [ امامی ]
حلواي زنجبيلي

اين نوع حلوا از جمله حلواهاي سنتي مناطق سردسيري شمالي كشور و در واقع منطقه َآذربايجان است و به دليل وجود زنجبيل در مواد آن، بسيار مقوي و گرم است، در نتيجه مصرف آن در ايام ماه رمضان توصيه مي‌شود زيرا نه تنها باعث افزايش قند خون شده بلكه تقويت‌كننده معده و ضدنفخ است.

 به عبارت ديگر زنجبيل براي سيستم گوارشي بدن بسيار مفيد شناخته شده است. لازم به ذكر است، در اين حلوا برخلاف حلواهاي رايج، به جاي زعفران، از زنجبيل استفاده مي‌شود.

 مواد لازم براي 6 نفر:
- 50 گرم روغن جامد
- 100 گرم كره
- 2 پيمانه آرد گندم
- 2 پيمانه پودر قند
- يك قاشق غذاخوري سرپر پودر زنجبيل

طرز تهيه:
ابتدا روغن و كره را در قابلمه‌اي كه بهتر است تفلون و نچسب باشد بريزيد و روي شعله ملايم اجاق‌گاز قرار دهيد تا روغن و كره آب شود. سپس آرد را كم‌كم به مخلوط روغن اضافه كرده و مرتب هم بزنيد تا خوب سرخ شود.

نكته: براي اطمينان از كافي‌بودن ميزان سرخ‌شدن آرد، چند قاشق آب داخل يك نعلبكي بريزيد و به وسيله قاشق مرباخوري كمي از خمير آرد سرخ‌شده را در داخل آب قرار دهيد. اگر به محض قرارگرفتن خمير در آب حباب‌هايي از كنار آن خارج شد و صداهايي به گوش رسيد، اين نشانه كافي‌بودن ميزان سرخ‌شدن آرد است. بعد از سرخ‌شدن آرد، ظرف را از روي شعله اجاق‌گاز برداشته و در كناري قرار دهيد.

حالا پودر قند را به آن اضافه كرده و با قاشق خوب هم بزنيد تا خمير آردي شيرين شود. در پايان زنجبيل را هم اضافه كنيد و دوباره مواد را با هم خوب مخلوط كنيد. پس از اينكه آرد، روغن، خاك‌قند و زنجبيل به‌طور كامل با هم مخلوط شدند و خمير حلوا به صورت يكدست آماده شد، آن را داخل بشقاب گرد بزرگي ريخته و سطح آن را با ضربات قاشق صاف كنيد تا قطري يكسان در همه‌جا پيدا كند، در ضمن به اين ترتيب مواد خمير، كاملا به هم چسبيده و فشرده مي‌شود (اين كار را با دست نيز مي‌توانيد انجام دهيد).

 سپس بشقاب حلوا را كناري بگذاريد تا سرد شود. پس از سردشدن آن را توسط چاقوي بزرگي به مربع‌ها يا مستطيل‌هاي تقريبا هم‌اندازه بريده و هريك از برش‌ها را به صورت جداگانه سرو كنيد. البته براي تزئين روي اين حلوا، از مخلوط هل و خاك‌قند استفاده مي‌شود. سپس مقداري از خاك‌قند و 3 عدد هل كوبيده‌شده را با هم مخلوط كرده و در پايان روي حلوا بريزيد.


موضوعات مرتبط: حلواها، غذاهای محلی
[ یکشنبه دهم شهریور 1387 ] [ ] [ امامی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

تقدیم به همه مادران خوب دنیا

شکست عهد من و گفت هر چه بود گذشت

به گریه گفتمش آری ولی چه زود گذشت

بهار بودو تو بودی ونور بود و امید

بهار رفت تو رفتی و هر چه بود گذشت

برای شادی روح مادران مرحوم صلوان
امکانات وب